Zelfgemaakte Granola

Ingrediënten (voor ca 500 gram):

300 gram biologische havermout

100 gram gemengde noten ongebrand (bijvoorbeeld amandelen, walnoten, hazelnoten)

50 gram zaden (bijvoorbeeld zonnebloempitten, pompoenpitten, lijnzaad)

4 eetlepels honing

2 eetlepels extra vierge olijfolie

1 tot 2 theelepels kaneel (naar smaak)

Optioneel (na het bakken) 50 gram rozijnen, dadels of ander gedroogd fruit

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Meng in een grote kom de havermout, noten, zaden en kaneel.

Voeg de honing en olijfolie toe en roer goed door tot alles gelijkmatig bedekt is.

Verdeel het mengsel over ene bakplaat met bakpapier.

Bak 15 minuten in het midden van de oven. Schep na 10 minuten even om voor een mooie egale bruining. Als de Granola donkerbruin is, kan hij er uit. 

Laat volledig afkoelen op de bakplaat. 

Fruitontbijt met geroosterde noten

Ingrediënten (voor 2 personen):

50 gram amandelen

50 gram pecannoten

50 gram cashewnoten

50 gram walnoten

50 gram pompoenpitten

50 gram chiazaad

50 gram lijnzaad

50 gram kokosrasp

400 ml kokosyoghurt

vers rood fruit, mango en/of ananas

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven tot 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de noten en pitten erover. Rooster het noten-pittenmengsel 8 minuten, tot het licht gekleurd is.

Voeg als het noten-pittenmengsel is afgekoeld het chiazaad, lijnzaad en kokosrasp eraan toe en schep alles door elkaar.

Schenk de kokosyoghurt in schaaltjes en verdeel het fruit en het noten-pittenmengsel erover.